✅ Відбудеться всеукраїнський онлайн-урок із кібергігієни для учнів 8–11 класів

 

✍️21 травня 2024 року о 16:00 за ініціативою CRDF Global в Україні та за підтримки Державного департаменту США відбудеться всеукраїнський онлайн-урок із кібергігієни для учнів 8–11 класів.


🔸МОН разом зі Всеукраїнською школою онлайн та ГО «Освіторія» долучилися до ініціативи з метою підвищити обізнаність молоді про правила безпечної поведінки в інтернеті.

❗️Онлайн-урок транслюватимуть на ютуб-каналі Всеукраїнської школи онлайн. Трансляція буде доступною за покликанням.  Під час уроку провідний кіберексперт Єгор Аушев розповість, як створювати надійні паролі, розпізнавати шкідливі покликання та підʼєднуватися до Wi-Fi безпечно.

📌До матеріалів заняття входить:
◽️інформативний відеоурок;
◽️освітні матеріали та завдання з кібергігієни;
◽️нотатка із правилами, доступна для друку або зберігання в шкільних чатах.

«Безпека — базова потреба кожної людини. Ми дбаємо про нашу фізичну безпеку та намагаємося піклуватися про ментальне здоров’я в умовах війни. Водночас у світі технологій нам варто не забувати і про цифрову безпеку. Особливо, коли йдеться про дітей. Обмежити доступ дітей до соціальних мереж та інтернету загалом практично неможливо і не варто, якщо навчити їх базових правил особистої кібергігієни», — зазначив заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків.

📌Захід реалізується в межах всеукраїнської освітньо-інформаційної кампанії з підвищення обізнаності населення щодо кіберзагроз, яку проводить CRDF Global за підтримки Держдепу США та сприяння РНБО України, НКЦК та МОН України.

«Сьогодні гаджети є невіддільною частиною життя та особистості школяра. Тому надзвичайно важливо розуміти та знати не лише, як відстоювати особисті кордони в реальному житті, а й піклуватися про свою безпеку в онлайн-просторі. Для того, щоб підлітки в легкій та короткій формі могли засвоїти головні правила кібергігієни, ми і створили наш освітньо-розважальний відеоурок», — зазначає Регіональний директор CRDF Global Михайло Верич.