✅ Recraft — відмінний сервіс для створення зображень

 

Recraft (https://www.recraft.ai/) — це веб-платформа для створення та редагування зображень за допомогою нейромережі Stable Diffusion.

📌 Цей сервіс відрізняється можливістю роботи з шарами зображень, що нагадує роботу в Photoshop. Платформа англомовна, але пропонує привабливий безкоштовний тарифний план: до 10 тисяч запитів на місяць! Для початку роботи необхідна реєстрація.

▶️ Після реєстрації відкриється робоче поле, де вже є деякі об'єкти та підказки для роботи: тексти та зображення. Щоб очистити робоче поле, клацніть мишкою по об'єктах і натисніть «Delete» на клавіатурі.

▶️ У верхньому лівому куті є поле «Create», де можна вибрати тип дизайну для створення. Доступні варіанти включають растрові зображення (PNG, JPG), векторні картинки (SVG), набір із шести зображень у єдиному стилі та мокапи.

✍️Створення растрових зображень
На робочому полі з'явиться порожня рамка для майбутнього зображення. Ліворуч розташована панель інструментів для генерації та налаштувань.

🔸Розміри зображення вказані як «W: 1820 H: 1024» пікселів. Ці цифри можна змінити, клацнувши по ним.
🔸Трохи нижче знаходиться інструмент для вибору стилю зображення: можна створювати ілюстрації, кліп-арт (Illustration), або зображення у стилі «фотореалізм» (Photorealism).
🔸Введіть запит для створення зображення (промпт) у пусте поле. Запит можна писати українською мовою! Нижче вибирається формат зображення та налаштування для модифікації отриманого зображення. Сервіс створить дві картинки з невеликими варіаціями. Клацнувши по зображенню правою кнопкою миші, відкривається контекстне меню.
🔸Тут можна перетворити зображення з растрового у векторне, скопіювати посилання на зображення та завантажити його у форматах PNG і JPG.

▶️Згенеровані зображення можна редагувати за допомогою інструментів на верхній панелі. Наприклад, 
🔸кнопка «Т» додає текст поверх зображення. Можна вибрати шрифт, розмір і колір тексту. Після цього клацніть по зображенню і почніть писати. Готовий текст можна перемістити на потрібне місце мишкою.
🔸Кнопка «Upload image» дозволяє завантажити ще одне зображення з ПК на поверхню створеного зображення. Підтримуються файли до 16 Mb у форматах PNG або JPG. 
🔸Кнопка з зображенням ласо (Modify area) дозволяє додати новий об'єкт на згенероване зображення. Натисніть кнопку і виберіть варіант «Modify area». 
🔸Кнопка з зображенням ножиць видаляє фон.
🔸Кнопка з зображенням фотоапарата дозволяє змінити фон. Натисніть на цю кнопку і дочекайтеся, поки сервіс розпізнає фон. Потім введіть новий запит для фону і натисніть «Change background». 

✍️Нейромережа дозволяє створити набір зображень в єдиному стилі: векторних або растрових.
Для цього очистіть робоче поле і виберіть «Image set» у меню зліва. Сервіс створить 6 зображень в єдиному стилі. Введіть запит для кожного зображення і виберіть стиль. Після цього натисніть «Recraft». Завантажити кожне зображення можна правою кнопкою миші (Export) або весь набір одразу через верхню панель, вибравши потрібний формат.

Усі створені роботи зберігаються в особистому кабінеті, у вкладці «Projects». Щоб створити нове зображення, натисніть «Create new project». 
🔸У розділі «Community» можна ознайомитися з роботами інших користувачів. Хоча пошуку немає, зображення відсортовані за форматами та стилями.